luni, 15 februarie 2016

Antrenament masă musculară și cardio


Nu puțini sunt cei care susțin că antrenamentul cu greutăți pentru creșterea masei musculare și antrenamentul cardio nu se potrivesc nicicum în aceiași zi, de aceea dorim să clarificăm totul în articolul ce urmează.
Această combinație este ideală pentru o persoană care ar vrea să își mărească musculatura și totodată să se și definească, dar să vedem dacă chiar așa și este!
Trebuie să știți că antrenamentele cardio îmbunătățesc circulația și cresc capacitatea pulmonară, ameliorând astfel aportul de sânge și oxigen livrat către mușchii care, la rândul lor, vor fi solicitați în cadrul exercițiilor cu greutăți. Și de la antrenamentul cu greutăți, executat intens, putem avea astfel de beneficii însă nu la fel de mari precum cele provenite din antrenamentele cardio. Pe de altă parte, exercițiile cu greutăți nu doar măresc musculatura, prin intermediul lor se crește forța și rezistența fizică, fiind un rol foarte important în arderea grăsimilor. 
O alergare ușoară înainte sau după antrenamentul de masă determină accelerarea arderii caloriilor și reducerea procentului de grăsime.
Deci, cele două tipuri de antrenament s-ar combina perfect însă îndeplinind o condiție esențială: să știți ceea ce faceți. Greșelile frecvente ale începătorilor constau în nealimentarea corectă a organismului și lipsă de odihnă. Executând cele două antrenamente concomitent, există riscul de supraantrenament. Dacă decideți ca la fiecare antrenament să faceți și cardio, făceți-o cu măsură: 10-20 de minute sunt suficiente pe zi. Cel mai recomandat este să faceți întâi antrenamentul de masă, apoi cardio: astfel vă puteți folosi principala energie pentru creșterea musculară (care în general primează). 
O altă modalitate practicată de  mulți sportivi este dedicarea unei zile antrenamentului cardio, iar restul pentru masă musculară. După cum spuneam și mai sus, trebuie să aveți în vedere să vă odihniți corespunzător, iar indicat este să nu treceți mai mult de 4-5 ori pe săptămână la sală. Dacă ați început deja acest sistem și vi se pare că nu dă roade, nu vă lăsați înduplecat! Inițial se va simți o scădere a performanței însă pe măsură ce corpul se va obișnui cu această combinație rezultatele vor fi uimitoare: masa musculară o să crească în timp ce procentul de grăsime o să scadă. 
Dacă încă nu v-ați găsit un program de antrenament puteți lua unul de pe site-ul nostru.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu