luni, 8 februarie 2016

Secretele brațelor imense

De fapt nu există anumite secrete ce ne vor dezvolta brațele peste noapte. Însă există mici tehnici și idei pe care dacă le vom urma, rezultatele se vor îmbunătăți uimitor. În urma mai multor discuții cu diverși culturiști profesioniști, am ajuns la niște concluzii importante în vederea măririi bicepșilor, despre care vom discuta în cele ce urmează.


Fixează brațele

Dorian Yates, un culturist profesionist de 6 ori Mr. Olympia, nu s-a bucurat de brațele sale imense încă de la început pentru că acestea constituiau grupa sa deficitară. Câțiva ani mai târziu, el a descoperit că prin fixarea brațelor în execuție rezultatele s-au îmbunătățit, astfel grupa musculara izolându-se mult mai bine. A lăsat de o parte flexiile cu bara sau cu ganterele pentru biceps în favoarea flexiilor la aparat sau flexiilor concentrate la banca Scott.


Lucrează-le de două ori pe săptămână

Dacă grupele tale musculare deficitare sunt bicepsul și tricepsul, o tactică bună ar fi să le lucrezi de două ori pe săptămână, însă cu antrenamente total diferite. În încercarea de a-și depăși potențialul la brațe, Branch Warren a descoperit că în condițiile unui antrenament de două ori pe săptămână pentru brațe, ideal ar fi să executăm un antrenament cu greutăți mari și serii normale, iar un antrenament cu superserii și serii descrescătoare, principalul obiectiv fiind pomparea la maximum. Tehnica lui a fost confirmată de mulți profesioniști și se pare că funcționează bine.

Biceps mare, greutate mică

Ed Nunn este unul dintre culturistii cu cele mai mari brațe (56 cm) și recomandă antrenamentul bicepșilor cu greutăți mici. Cel mai bun exercițiu în acest sens este așa-numitul „21” cu bara EZ  care se execută astfel: 7 repetări scurte de jos până la mijlocul cursei, 7 de la mijloc până sus, și încă 7 repetări complete. Branch Warren spune că face cele 21 de repetări pe serie cu o greutate de 10 kg pe fiecare capăt al barei EZ. El susține ca greutățile mari fură din stimularea bicepsului.


Cabluri

O mare parte dintre noi suntem obișnuiți cu ideea că exercițiile la cabluri nu sunt pentru masă musculară ci mai mult pentru formă. Un concept cât se poate de greșit susține Vince Taylor, și pare să aibă toată dreptatea: în construcția brațelor lui s-a folosit exclusiv de cabluri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu