duminică, 28 februarie 2016

Antrenamentul pentru triceps

În urmă cu ceva timp am postat un articol despre “Brațe imense” din urma căruia am putut învăța cum să antrenăm într-un mod eficient bicepșii. Tricepsul ocupă aproximativ 65-70% din mărimea brațului și numai 30-35% biceps. Nu vrem să spunem neapărat că tricepsul trebuie antrenat într-un mod mai cu simț de răspundere, nici vorbă. Ambele grupe musculare sunt la fel de importante în constituția brațului. Din contra, studiile arată că mușchiul triceps se dezvoltă mai ușor decât bicepsul, deci cu mai puțin efort.

În acest articol vom dezbate 3 metode pentru creșterea masei musculare a tricepșilor, articol recomandat chiar și începătorilor, dacă aceștia dispun de minime cunoștinte și cîteva antrenamente generale.

Tensiune musculară

Tensiunea musculară poate fi considerat cuvânt cheie în dicționarul unui culturist adevărat, reprezentând o cheie importantă. S-a observat că tensiunea musculară se obține cel mai eficient din lucrul cu greutăți mari, prin asta referindu-ne la adăugarea de greutate de la o perioadă la alta. Exercițiile de bază cum ar fi extensiile cu haltera sau la paralele se dovedesc a fi cele mai eficiente în lucrul cu greutăți mari. Chiar se recomandă executarea ușor trișată dacă este nevoie (de exemplu, la împinsul halterei nu o vom duce până pe piept)

Trauma musculară

Al doilea cuvânt cheie este trauma musculară, care se obține cel mai bine din exerciții ce aduc un stres maxim pentru mușchi atunci când acesta este întins complet. Exercițiile cele mai potrivite și sigure în acest sens sunt aparatele deoarece acestea fixează brațele astfel încât nu vom mai fi nevoiți să ne focalizăm atenția pe echilibrare ci doar pe execuție și frânare. Exemple din acestă categorie sunt extensiile la diferitele aparate pentru triceps, flotări la aparat, împinsul din culcat la cadrul culisant (priza îngustă) și chiar extensiile din culcat cu bara Z.

Stres metabolic

Al treilea indiciu care ne va conduce spre repornirea masei musculare a tricepșilor este stresul metabolic. Acesta se obține cel mai bine cu acele exerciții care oferă o tensiune continuă în punctul în care mușchiul este concentrat la maxim. În punctul de maxim, sângele este blocat în mușchi astfel creându-se o pompare mult mai mare decât în alte moduri. Se recomandă în acest sens exercițiile la scripeți. Acestea se pot executa fie cu ajutorul sfoarei, barei drepte sau a celei în formă de V

după http://exercitiisala.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu